Anderen over ons

Cor van Sliedregt
TAMARIX of de Wondere Wereld van Muziek
Wie naar een optreden van Tamarix gaat valt van de ene verbazing in de andere. Je wordt meegenomen op een Europese muzikale rondreis. De herkomst van de muziek wordt speels aangegeven met een vlag van het desbetreffende land. Instrumentale melodieën worden afgewisseld met liederen waarbij de vertaling het lied niet alleen verklaard, maar nog geestig is bovendien. Het geheel is afwisselend en men krijgt geen kans zich te vervelen. Zorgvuldig volgt het ene nummer na het andere en raakt men verbaasd over de virtuositeit van de muzikanten op de vele instrumenten die ze hebben meegesleept. En of dat alles nog niet genoeg is blijkt de presentatie informatief èn met humor. Het repertoire – van Griekenland tot Finland en van Roemenië tot Nederland – blijft boeien tot de laatste noot. Samengevat: een concert of zo u wilt een voorstelling van Tamarix is een gebeurtenis om U tegen te zeggen.

Maisa van der Kolk
Zondag 22 april 2018, een zonnige dag met heerlijke muziek, georganiseerd door De Muziekkamer Edam. 3 prachtige muziekgezelschappen traden op en in het atelier van kunstenaar/etser Gea Karhof speelde het gezelschap Tamarix met een keur aan verfijnde snaarinstrumenten. Veel van de instrumenten zoals o.a. de luit zijn gebouwd door zanger, multi -instrumentalist Remco. Geert Jan zong en bespeelde met verve de Zweedse nyckelharpa, Conny de contrabas en liet daarnaast haar prachtige stem klinken en Maureen had als basisinstrument de accordeon maar aan de lier wist zij eveneens welluidende klanken te onlokken. Wat een muzikaal gezelschap en wat genoot het talrijke publiek.

Anton en Elsbeth Brand-Matthijsen
Het 25-jarig huwelijksfeest, dat wij met familie en vrienden deze zomer hebben gevierd, werd door iedereen als heel feestelijk ervaren en daar speelde het optreden van Tamarix een belangrijke rol in. Niet alleen doordat er leuke en gevarieerde muziek werd gemaakt, maar ook door het enthousiasme dat de spelers daarbij uitstraalden. Dat maakte het echt tot iets heel bijzonders.

Lidy Elbersen, Wooncentrum Birkhoven
Tamarix – Een groep die geweldig en met veel passie wereldse muziek laat horen en vooral laat beleven. Hartelijke dank ook namens de bewoners.

Wim Dussel, Landbouwmuseum Collectie ter Borg
Met Tamarix maak je binnen een uur een heerlijke muzikale reis door Europa. De muzikanten van dit enthousiaste gezelschap hanteren op meesterlijke wijze hun bijpassende muziekinstrumenten, zoals bijvoorbeeld Grieks cimbaal, Roemeense luit, Italiaanse accordeon, Ierse tin whistles en een Zweedse sleutelviool. Zij doen daarbij de Tamarix alle eer aan. Dit fraaie taaie struikje komt veel voor rond de Middellandse Zee maar nu dus ook in Nederland, in muzikale vorm. Lekker genieten van onvervalste volksmuziek? Even TAMARIX boeken!

Janny Boelman, Groningen
Wat een verfrissende ervaring voor mij toen we een concert van Tamarix bijwoonden. Geen seconde heb ik me verveeld en ik was steeds benieuwd naar het volgende nummer. Als liefhebster van volksmuziek heb ik vaak dat er enkele nummers je liggen en andere niet zo aanslaan. Of dat het veel van hetzelfde is. Zo niet bij Tamarix. Hun diversiteit in muziekkeuze is groot en de musici zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze bespelen allemaal meerdere instrumenten hetgeen ook weer voor de nodige afwisseling zorgt. Klasse op niveau.